Til- og påbygg, Brannfjell, Oslo

Opplsag_odd

Bygget er i utgangspunktet en horisontaltdelt tomannsbolig, et såkalt svenskehus, oppført på slutten av 1940-tallet. Den opprinnelige boligflaten er ca. 2×70 m2, med tillegg av felles kjeller og loft med boder og vaskerom etc.

Gjennom bytte av volumer ble loftet gjort tilgjengelig for utvidelse av 2. etasje til boligareal, og tilsvarende i kjeller for 1. etasje. Et takoppløft på ca. 1 m ga nødvendig høyde til permanente oppholdsrom på loftet.

Verandaene mot sør er gjort om til tilbygg med mye glass. I 2. etasje er dette atskilt med en innvendig glassvegg med doble dører mot resten av leiligheten. Dermed kan ”glassverandaen” brukes som solvarmefanger.

Også mot øst og nord er det tilbygg. Disse er i én etasje + kjeller og inneholder to sportsboder, to separate innganger, to hjemmekontorer, et utvidet soverom, garderober og nye vaskerom. Kjøkken i 2. etasje har fått et utstikk med glass og direkte trapp til hagen.Kommentarer er stengt.