Hytte Kråkerøy

Landskap_KH_1

Front_Syd_HK_1Her var det opprinnelig ei hytte i meget dårlig stand, bygd på 1960-tallet. Denne ble revet og ny hytte bygget (se foto). Den nye hytta ble plassert noe bakenfor den forrige. Dette ga bedre tilpassing til terreng og bedre havutsikt, inkludert muligheter til å se horisontlinja ved Søsterøyene ute i Oslofjorden.Front_Syd_HK

Hytta er på 60 m2, som det maksimale det var tillat å bygge. Den ene halvparten utgjør stue/kjøkken, i den andre er det tre soverom, bad/vaskerom og en romslig entre/gang.

Harmoni med landskapet er en viktig del av arkitekturen i dette tilfellet. Det gjelder for bygningens form og høyde, plassering i landskapet og utseende. Kledning er liggende, ubehandlet panel av osp og taktekking er sink. Plattinger og terrasser er i ubehandlet eik eller trykkimpregnert virke. Vinduer og dører er gråmalte utvendig. Innvendig er de hvite. Interiør_1HKAlle innvendige vegger er kledd med liggende panel. Det samme panelt er brukt i himlingene og alt er beiset hvitt.

Hytta er primært beregnet for sommerbruk, men anvendes hele året. Direkte solvarme gjennom de store glassflatene, mot sør, bidrar til mer enn 10 graders temperaturøkning inne, i løpet av dagen, også midt på vinteren. I tillegg er det peis og elektrisk oppvarming.

 

 

SE REPORTASJE FRA DENNE HYTTA I HYTTELIV 3/2016

 Kommentarer er stengt.